İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ Yürürlüğe Girdi

Bunu Paylaş:

EKİPNET EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU İÇİN TIKLAYIN

İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ  1 Ekim 2017 Tarihli ve 30197 Sayılı Resmî Gazetede yayımlandı. Tebliğ “İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ” bağlantısından incelenebilir.

 

Tebliğde, İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin EKİPNET isimli elektronik sistem üzerinden kayıt yaptırmaları öngörülüyor. Eğitimler, eğitim ücreti ve sertifikalarla ilgili duyurular aynı sistem üzerinden yapılacak. Eskişehir ve Kırıkkale illeri en az bir yıl süre ile pilot uygulama için seçilmiş.

Tebliğde;

Periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişilerin;

Elektronik kayıt işlemlerine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş ve Yetkinliklerinin arttırılması amacıyla temel periyodik kontrol eğitimi getirilmiştir.
Kayıt yaptırma ve eğitim almaya ilişkin zorunluluk sadece pilot olarak belirlenen Eskişehir ve Kırıkkale illerinde başlamıştır.

Kayıtlar e-Devlet üzerinden girilerek EKİPNET programına yapılacaktır.

Eğitim verecek kurum ve kuruluşlar Bakanlıkça protokol yapılmasını müteakip Bakanlık Resmi internet sitesinden duyurulacaktır. Konuyla ilgili birimlerin internet adresleri için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPNET DUYURUSU

İSGÜM İŞ EKİPMANLARI BÖLÜMÜ

EN SON DUYURU İÇİN TIKLAYIN

EKİPNET EĞİTİM BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

EKİPNET BAŞVURU İŞLEMLERİ KILAVUZU

Google Reklamları



Tebliğ 1 Kasım 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Pilot uygulamanın gerçekleştirildiği illerde hazırlanan periyodik kontrol raporlarında geçici kayıt numarası yeterli olacaktır.

Pilot uygulamanın gerçekleştirildiği iller dışında hazırlanan periyodik kontrol raporlarında kayıt numarası veya geçici kayıt numarası zorunluluğu aranmayacaktır.